Skagen

Liksom förra året spenderade vi de första dagarna av semester på Nordjylland. Längst de breda stränderna på kusten tog vi oss upp till Skagen och stugan vi hade hyrt. Det är verkligen något speciellt med ljuset här. Färgerna, allt blir någonting annat. Kanske har det också något att göra med atmosfären, danskarna är avslappnade och njuter – både i det stora och det lilla – på en annan nivå än vi där hemma. Landskapet, maten, det salta vattnet, konsten. Skagen, vi ses snart igen.

skagen-denmark-fanny-hansson-lifestyle-fotograf_01.jpg

FOTOGRAFISK UTBILDNING – GÖTEBORG 1966-2016

I höstas fyllde Fotografisk utbildning i Göteborg, även kallad Fotoskolan, 50 år. För att fira släpptes i december en jubileumsbok med fotografiskt material.
22 fotografer inom olika kategorier är utvalda till att medverka i boken, och det är med otroligt stor ödmjukhet jag skriver att jag är en av dem.
Jag gick på skolan 2012-2014, och efter ett par års studier var Fotoskolan sista anhalten för mig innan jag började arbeta som fotograf på heltid.

Niclas Östlind, doktor i fotografi på Valand, inleder boken med en text om fotografiets utveckling och tillsammans med Kalle Sanner, fotograf och före detta lärare på skolan, intervjuar han fotograferna och lärare som betytt mycket för fotografiets och skolans utveckling.

I Fotoskolans webshop kan du beställa ett ex av boken

DELTAGANDE FOTOGRAFER: 

MARKUS ANDERSSON
PATRIK ANDERSSON
LENNART DURHED
KRISTER ENGSTRÖM
STEN GRANATH
FANNY HANSSON
ANNIKA VON HAUSSWOLFF
ANNA HULT
OLOF HÄNDÉN
OLA KJELBYE
MATILDA LINDEBLAD
HÅKAN LUDWIGSON
SVANTE LYSÉN
ERIK PAUSER
JOHAN PERSSON
LINNÉA PETTERSSON
BERTIL QUIRIN
MIKAEL SCHULZ
EMMA SKERFE
NILS-ÅKE SIVERSSON
LISA THANNER
JEANETTE UTELL

Fotografisk utbildning 50 år 1.jpg
fotografisk-utbildning-bok-002.jpg

Fotograf för Artilleriet

För snart ett år sedan hade jag den stora glädjen att kliva in som fotograf på Artilleriet. För den som inte är bekant med Artilleriet är det en inredningsbutik i Göteborg. De har ett eklektisk sortiment av heminredning, möbler, och detaljer, bestående av vintage och  nyskapande design från hela världen. Tillsammans med mitt fantastiska team har jag skapat produktbilder till webshopen, inspiration för sociala medier som instagram och material som gått hela vägen till Kinfolk China! Vårt största projekt hittills är magasinet A. Journal som gavs ut i samband med att Artilleriet fyllde 5 år. Allt foto av mig och all styling gjordes av Sophia Bratt som kommit att bli en kär kollega.

ARTILLERIET CHRISTMAS I ELLE DECORATION UK

Elle Decoration UK är en av mina favoritmagasin, så när Artilleriets juldukning från förra året blev utvalt att vara med i decembernumret blev jag såklart otroligt glad! Det är alltid fantastiskt roligt när ett jobb får följa med år efter år och fortsätter uppskattas. Detta var ett av dom första jobben jag gjorde tillsammans med Artilleriet. Vi spenderade en heldag i en av Göteborgs vackraste, men också mest okända locations belägen mitt i stan. Hela teamet hjälptes åt med möbler, band kransar, klättrade på meterhöga stegar för att fästa ljuskronor och girlanger. När man vågar lita på magkänslan och bara köra blir det alltid som bäst.

Styling av Sophia Bratt